Blog

Casă tip conac cu o arhitectură deosebită si un interior ce merită văzut

Casele cu aspect exterior uşor vechi, par întotdeuna că ascund poveşti în fiecare detaliu, şi parcă te invită să le descoperi.

Amintind de vechile conacele boiereşti, proiectul prezentat astăzi, are o arhitectură ce aduce uşor cu stilul neoclasic, poate fi locuința ideală pentru o casă de  vacanță sau o locuință permanentă.

Cu o volumetrie modernă, ornamentalistica faţadelor parcă pune amprenta unui stil uşor clasic.

Din faţada posterioară, se deschid scari largi care ne poartă către terasa de la intrarea în locuință.

Casa are regim de înălțime D+P+M(parțială), şi o suprafață totală desfăşurată de 588 mp.

Demisolul are o suprafață de 100 mp şi conţine un hol de acces către o cramă, o sală de fitness şi către camera centralei termice.

Parterul ocupă cea mai mare suprafață, având 358 mp desfăşurați, şi  organizează holuri , saloane largi, deservite de o bucătărie multifuncţională de tip open space către sala de mese, 2 birou, trei dormitoare cu baie în cameră, 2 băi separate pentru restul casei, scări elicoidale de acces către demisol şi etaj.

Mansarda are o suprafață de 130.4 mp desfăşurați, cuprinde  1 dormitor cu baie proprie şi 2 camere ce pot fi amenajate ca zone de locuit sau spații de recreere.


Construcția este edificată pe  structură mixtă (diafragme şi cadre de beton armat), cu finisaje din lemn ce se regăsesc atât în tâmplăria ferestrelor cât şi în finisajele corniselor,  a  şarpantei din lemn de stejar cu învelitoare tip Lindab.

În partea stângă a locuinței este lăsat un spațiu de aproximativ 35 mp, care este destinat garajului. Acesta poate fi lasat descoperit sau poate fi închis.

Înălțimea casei este de 8,61 m, unghiul de înclinare al acoperișului este de  32 ° , dimensiunile minime ale porțiilor lotului de teren pe care poate fi edificată locuința este de 37,7m lungime x 34,83m lațime.

Varianta “la cheie cu toate finisajele interioare incluse” pentru o astfel de  construcție (nu include costul terenului) a fost estimată la prețul de 250.000 euro, aproximativ 425 euro/mp .

Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea casei.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis,  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru dumneavoastră vă invităm să-l distribuiți pe facebook.

 

Sursa: riboni.ru