Blog

10 idei pentru renovarea locuintei in 2017

Renovarea si redecorarea casei nu sunt lucruri usoare, dar nici imposibile, daca le gandim ca investitii eficiente pe termen lung. Uneori, chiar si cele mai mici trucuri sunt de ajuns pentru a da unei case un aspect cu totul nou si o valoare adaugata nivelului de confort si functionalitate.

Astazi vom vedea impreuna 10 idei pentru renovarea si redecorarea locuintei, care au ca numitor comun eficienta. Sunt idei practice care vor contribui nu numai la aspectul general imbunatatit al locuintei, dar care se vor dovedi utile pe o perioada indelungata de timp, amortizand astfel chiar si investitiile considerate mai costisitoare.

1. Transformarea bucatariei intr-un spatiu primitor

insula in bucatarie

Renovarea unei locuinte nu inseamna numai investitia in infrastructura, ci adaugarea acelor elemente de design interior care ofera un plus de confort si aspect fizic placut. In mod traditional, bucataria reprezinta un spatiu foarte important pentru orice familie, de aceea aceasta trebuie gandita in asa fel incat sa fie nu numai practica, ci si aspectuoasa.

Una dintre cele mai populare idei de renovare a bucatariei este instalarea unei insule, acolo unde spatiul o permite. Echipamentele moderne permit renovarea bucatariei cu un buget flexibil si rezultate spectaculoase. Insula din mijlocul bucatariei poate veni insotita de dulapuri suspendate, aparatura electrica moderna si suprafete rezistente, de o calitate superioara.

 

 

 

2. Izolarea peretilor

perete de caramidaFie ca stati la bloc sau la casa, izolarea peretilor pe exterior, respectiv interior, este intotdeauna o idee buna pentru a mentine o temperatura ridicata in casa in mod constant si pentru a reduce cheltuielile de intretinere.

Interioarele izolate si lambrisate se dovedesc a oferi locuintei nu numai un aspect placut, dar si de a spori confortul termic al intregii locuinte. In plus, lambriurile moderne asigura faptul ca nu va veti mai pune problema zugravitului pentru o lunga perioada de timp.

 

 

 

3. Decorarea peretilor

Perete coloratPeretii pot juca un rol mult mai important in aspectul estetic al unei case decat li se confera in mod obisnuit. Zugraviti, tapetati sau lambrisati, peretii au un rol esential in schimbarea aspectului unei locuinte.

In plus, nu trebuie sa va limitati la metodele traditionale. Peretii pot fi decorati cu oglinzi dispuse in modele, cu picturi, cu fotografii, cu creatii pe panza, cu stickere si autocolante. Un perete negru cu elemente decorative albe poate fi punctul central al decorului unei sufragerii, in timp ce un perete viu colorat poate atrage atentia prin motivele florale cu care este imbunatatit. Iesind din tipare putem da peretilor nostri valoarea pe care o merita.

 

4. Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala

pardosealaDesi este considerata o investitie costisitoare, instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala este adaptabila la bugetul unei familii. Incalzirea in pardoseala vine cu o serie de avantaje din sfera financiara pe termen lung, dar si cu o serie de beneficii pentru confort si sanatate.

Procesul nu dureaza mult, iar efectele pe termen lung vor fi simtite destul de repede. Avand in vedere ca sistemele de incalzire in pardoseala moderne sunt insotite de un deplin control din partea proprietarului, veti fi aceia care vor decide cum si cand sa utilizeze sistemul. In afara de economia de energie substantiala, incalzirea in pardoseala confera locuintei un cu totul alt aspect –  elegant, modern, spatios, prin lipsa clasicelor calorifere.

 

5. Renovarea fatadelor si a gardurilor

renovarea garduluiIn industria renovarilor si a design-ului exterior, aspectul conteaza foarte mult, chiar daca investitiile in infrastructura sunt cele mai importante in pastrarea durabilitatii unei case. De aceea nu este de neglijat o investitie in fatada casei, care poate capata un aer cu totul nou, tineresc si modern, indiferent cat de veche ar fi casa in care locuiti.

Materialele moderne vor permite vopselei de exterior sa reziste la intemperii, in timp ce arhitectii timpurilor noastre pot veni cu solutii ingenioase si ieftine de a schimba aspectul exterior al unei case folosind combinatii de culori, materiale si stiluri, astfel incat sa transforme o casa banala intr-o adevarata opera de arta. De asemenea, gardurile sunt importante nu numai in oferirea unui aspect special proprietatii dvs., dar si unui grad sporit de siguranta.

 

6. Utilizarea spatiilor libere in mod creativ

spatiu sub scaraLipsa de spatiu este una dintre problemele cu care se confrunta majoritatea oamenilor, uitand ca exista solutii ingenioase la probleme aparent insurmontabile.

De exemplu, spatiul de sub o scara interioara a casei poate fi transformat cu un pic de creativitate in spatiu de depozitare, biblioteca, loc de joaca pentru copii, etc.

 

 

 

 

 

7. Transformarea baii intr-un loc idilic

renovarea baiiBaia unei locuinte are de cele mai multe ori un rol functional si in principiu arata la fel peste tot. Cu toate acestea, putem sa ne transformam baia intr-un spatiu intim, cald si confortabil cu numai cateva trucuri si elemente de decor.

Incalzirea in pardoseala ar trebui sa fie primul element al investitiei, dar in ceea ce priveste design-ul interior, indiferent de marimea ei, baia poate capata un aspect rustic, prin elementele de mobilier si accesoriile adaugate, fie un aer ultra – modern si futurist, prin stilul de gresie si faianta alese

O baie viu colorata binedispune pe oricine, iar o baie elemente de design oriental ne calmeaza si ne imbie la relaxare. Robinetele si accesoriile sunt de asemenea importante. Robinetele in nuante de bronz si modele vintage, complicate, confera un anumit stil baii, in timp ce inoxul si liniile drepte, minimaliste, se pot incadra cu succes intr-un design modern, futurist chiar.

 

8. Renovarea sistemului electric

renovarea sistemului electricAcest tip de renovare poate fi costisitor si de durata, ca sa nu mai spunem ca presupune un deranj destul de mare. Din acest motiv oamenii neglijeaza deseori instalatiile electrice de interior.

De aceea, este important sa intelegem ca un sistem electric invechit poate uza sau chiar strica aparatura electrica. Indiferent daca locuiti la bloc sau la casa, un proiect de renovare substantiala nu trebuie sa neglijeze schimbarea sistemului electric cu un altul, compus din materiale si echipamente moderne, rezistente, ce garanteaza siguranta si functionalitate pe termen lung.

In plus, ca element de decor, exista o sumedenie de optiuni, astfel ca puteti schimba complet aspectul unei camere cu o astfel de renovare.

 

9. Instalarea sistemelor de degivrare

instalarea sistemelor de degivrareExtrem de utile celor care locuiesc la casa, sistemele de degivrare pot fi instalate in parcare, pe trepte, pe terasa, pe acoperis si in jurul jgheaburilor si burlanelor.

Oricat de naprasnic ar fi sezonul rece si oricate precipitatii ar ameninta starea dvs. de confort si siguranta, sistemele de degivrare vor fi acolo sa elimine problemele intr-un timp foarte scurt. Instalatiile de pe acoperis vor asigura integritatea intregii constructii, in timp ce sistemele de degivrare la sol va vor asigura confort, o deplina curatenie si un nivel ridicat de siguranta pe timpul iernii, indiferent daca mergeti pe jos sau cu masina.

 

10. Transformarea spatiului

largirea spatiilor ingusteUneori, spatiile restranse din apartamente nu ne permit sa copiem modele de design interior din reviste, dar asta nu inseamna ca nu ne putem juca cu idei si concepte. Un spatiu mic are nevoie de multa lumina si de elemente care sa creeze iluzia de largime. Indiferent daca vreti sa renovati dormitorul sau baia, aceleasi principii pot fi aplicate cu succes peste tot.

Puteti utiliza culori deschise atunci cand zugraviti, puteti adauga oglinzi generoase, care vor crea senzatia de spatiu, si puteti demarca un spatiu mai bine prin utilizarea accesoriilor in mod potrivit. O canapea alba cu cateva perne colorate, sau un covor alb bine demarcat de mobilier in culori vii poate da unei sufragerii de dimensiuni reduse aerul ca este mult mai larga si mai bine compartimentata decat alte spatii de dimensiuni mai mari.

Sursa: www.hobbit-integral.ro