Blog

Cea mai noua tehnologie Tesla: Acoperisul solar

Tesla a lansat un nou tip de acoperișuri pentru case menit să exploateze energia solară într-un mod revoluționar. Acoperișul solar Tesla are integrate celule fotovoltaice, fiind compus din țigle de sticlă cu rolul de a capta energia solară și de a o stoca în acumulatorul Powerwall 2 (în valoare de 5.500 $), produs tot de Tesla.

Powerball 2 va putea alimenta o casă cu 4 camere (corpurile de iluminat, plus toate electrocasnicele, timp de 24 de ore), mulțumită celor două baterii Li-Ion de 14kW/h și a invertorului integrat cu care vine echipat.

Lansarea a avut loc la Studiourile Universal, din Los Angeles, unde Elon Musk, fondatorul Tesla, a susținut o prezentare în care a demonstrat că noul produs poate fi cu mult mai eficient decât clasicele panouri solare. Tesla nu a anunțat încă prețul acoperișului, care va fi disponibil într-o varietate de culori și stiluri, deși Musk a sugerat că ar costa mai puțin decât montarea unui acoperiș tradițional și adăugarea panourilor solare.

În vara acestui an, Tesla a anunțat că achiziționează compania SolarCity, pentru fabuloasa sumă de 2.6 miliarde de dolari, companie care va ajuta Tesla să producă soluții prin care oamenii vor putea deveni independenți din punct de vedere energetic, dar și prietenoși cu mediul-valorificând energia solară.

Ce este interesant la noul acoperiș solar dezvoltat de Tesla, este că arată ca un acoperiș din țigle clasic, deși este din sticlă, însă este vorba de țigle cu durată de viață de două ori mai mare decât cea a asfaltului.

Musk a pornit de la ideea că oamenii care au case vechi tind să nu instaleze pe ele panouri fotovoltaice, deoarece știu că vor fi nevoiți să le demonteze când vor renova acoperișul. Cum oamenii construiesc milioane de acoperișuri noi în fiecare an, miliardarul, care a fondat și compania SpaceX, s-a gândit că aceștia ar putea lua în considerare unul solar când caută un înlocuitor.

Elon Musk se așteaptă ca noul acoperiș solar și acumulatorul Powerwall 2 să fie disponibile publicului larg din vara anului 2017.

Colaborarea dintre Tesla și Solar City nu este nouă, Elon Musk fiind anterior acționar la Solar City, însă acum va fi mai ușor pentru Tesla să beneficieze de avantajele Solar City.

Sursa: www.casamea.ro