Blog

Proiecte de case cu doua intrari – un plus de discretie

Din motive in buna masura familiale, o casa cu doua intrari este mai intai de toate o optiune practica. Fie ca locuiti mai multi sub acelasi acoperis, fie ca tineti foarte mult la discretie si intimitate, o a doua intrare intr-o locuinta este un punct de acces util prin care locatarii se strecoara inauntru si afara dupa bunul plac, fara a-i deranja pe ceilalti. Iata in cele ce urmeaza trei astfel de proiecte de case cu doua intrari, doua dintre ele cu acces secundar prin camera de zi, o masura eficienta care nu necesita modificari inutile ale planului in conditiile in care livingul este oricum conectat la terasa.

Primul exemplu este o casa pe doua nivele si o suprafata de 136 de metri patrati. Proiectul din imagine este o adaptare a unuia mai vechi, facuta la solicitarea unui client care a vrut doua intrari separate. Casa are un design compact, cu o fatada incadrata in linii dinamice, moderne, avand in structura sa patru dormitoare. La parter, al doilea punct de acces este in living, ferind astfel dormitorul amplasat langa cealalata intrare. Bucataria ocupa si ea un spatiu separat de camerele de zi. La etaj se afla trei dormitoare, fiecare cu iesire pe un balcon.

Proiecte de case cu doua intrari separate

Proiecte de case cu doua intrari – fatada in linii moderne

proiecte de case cu doua intrari Split entry house plans 2

Al doilea proiect este o casa in stil american, pe doua nivele, dintre care unul este demisolul, si o suprafata de 147 de metri patrati. Locuinta are doua intrari, una la parter, prin fata, cealalta la demisol, accesul facandu-se prin lateral. La parter, doua dormitoare impart spatiul cu camerele de zi, bucataria fiind conectata la o terasa in spate. La demisol, jumatate din spatiu este rezervat activitatilor recreative, cealalta jumatate fiind dedicata unui dormitor si unei incaperi ce poate servi ca spatiu de depozitare sau camera tehnica.

Proiecte de case cu doua intrari separate

Proiecte de case cu doua intrari – acces prin fata si pe la demisol

proiecte de case cu doua intrari Split entry house plans 4 proiecte de case cu doua intrari Split entry house plans 5

In fine, al treilea proiect ne prezinta o casa mica, pe un singur nivel, cu un design traditional in care atrage atentia o veranda din lemn. Casa cu o suprafata de 83 de metri patrati este in mod practic structurata intr-o camera de zi pe unde se deschide o prima intrare, extinsa in lateral printr-o bucatarie. Camera de zi este conectata la veranda splendida cu balustrade si coloane din lemn, cu un fronton impozant, lucrat tot din lemn. Cealalta jumatate revine dormitoarelor care flancheaza al doilea punct de acces.

Proiecte de case cu doua intrari separate

Proiecte de case cu doua intrari – o casa traditionala care raspunde nevoilor prezente

proiecte de case cu doua intrari Split entry house plans 7 proiecte de case cu doua intrari Split entry house plans 8
proiecte de case cu doua intrari Split entry house plans 9

Surse: Casepractice.ro, Proiecte-case-mici.blogspot.ro, Westhomeplanners.com, Lora.ro