Blog

Casă de vis cu mansardă in suprafată de 78 m²

Astăzi vă prezentăm un proiect original, o casa de vis cu mansardă construită in stil clasic cu un design elegant ce reuseste să redea caracteristicile deosebite ale unui cămin confortabil si util.
Un proiect original cu elemente de arhitectură clasică imbinate cu functiunile moderne, si materiale rezistente ce conferă garantie si longevitate.
parter
1  vestibul 5,9 m²
2  bucătărie 8,9 m²
3  camera de zi de 29,7 m²
4  coridor de 10,4 m²
5  dormitor 11,8 mp
6  baie   4,5 m²
7 cămară 2,5 mp
8  spatiu tehnic 5,4 mp
mansarda
9   hol  6,5 m²
10 dormitor  11,1 m²
11 dormitor  13,0 m²
12 dormitor  15,7 m²
13  baie  6,1 m²
Conceptul a pornit de la distribuirea incăperilor, proiectul fiind dezvoltat pe parter cu zonele de zi si pe mansardă cu zonele de noapte. Volumul s-a dezvoltat pe o structura simpla din beton, prin proiectia planului si distributia pe verticala a constructiei. Datorita terenului limitat ca dimensiuni, proiectantii au propus un plan avantajos cu dimensiuni reduse, cu suprafata utila de 78 mp la parter si 54,4 mp defasurati pe mansarda.
Intrarea principală este evidentiată printr-un artificiu arhitectural, un portic acoperit decorat cu o semiarcadă. Vestibulul de primire beneficiază de un spatiu generos din care se ajunge intr-un hol longitudinal care relationează functiunile camerelor intre ele. In imediata apropiere sunt pozitionate scările de acces către mansardă, iar in capatul opus al holului se află o baie spatioasă si utilă.
Tot din accesibilitatea holului sunt distribuite un dormitor care poate fi transformat in birou, si un spatiu tehnic avantajos cu spalatorie si uscator.
Solutia ingenioasă vine din decalarea incăperilor in plan si a suprafetelor alocate camerelor, cea mai mare importantă fiind acordată zonei de zi care ocupă jumatate din parter. 
Designul livingului se bazează pe un open space cu o structură pe grinzi ce creează spatialitate si adancime in zona de zi. Intentia a fost de a realiza comunicare intre locul de conversatie si relaxare, cu locul de luat masa si bucătăria deschisă. Cu scopul de a vă oferi cele mai optime conditii si de a intregi designul, salonul a fost accesorizat cu un semineu călduros si un mic bar in zona bucătăriei.
Dupa cum v-am obisnuit, in continuitatea activitatilor zilnice se alfă o terasă superbă, ce are rolul să vă aducă o atmosferă relaxantă si să infrumuseteze perspectiva interiorul si ambientul exterior. Urmărind traseul casei de vis, ajungem in zona mansardei, amenajata astfel incat să dea o notă de intimitate si pace. Destinată unei familii cu 4 membri, in mansarda au fost alcătuite trei dormitoare mari care beneficiază de o baie imensă.
Pretul estimativ, la cheie, cu toate utilitatile si finisajele incluse, al acestei case de vis (fara teren) este de 53.000 de euro, aproximativ 680 euro pe metru patrat construit,Eleganta imobilului are un efect aparte fiind completată prin alegerea finisajelor intrioare in tonalitati deschise ce creeaza luminozitate, si mobilarea discretă din piese de calitate. Aceeasi viziune a fost păstrata si pe exteriorul fatadelor, reusind să pună in valoare arhitectura si volumul constructiei.